androidhíreksamsung

Ezeket tudjuk a hamarosan érkező Android 13-ról

Nem tűnik olyan régen történt, hogy a Google bevezette az Android 12-t, de most a vállalat máris a következő dolgon dolgozik. Az Android 13 első fejlesztői előnézetei és bétaverziói már itt vannak, azok számára, akik elég bátrak ahhoz, hogy kipróbálják.

Mi az Android 13 nyilvános béta verziója?

A szoftver korai változata, amelyet a fogyasztók tesztelhetnek. Csak másodlagos eszközökre telepíthető.

Lehetnek benne hibák, mivel ez még nem stabil (vagy nyilvános) kiadás. Az Android 13 egy jelentős mobil operációs rendszerfrissítés – de a fogyasztók számára még nem elérhető, hogy hivatalosan telepítsék Android telefonjaikra és táblagépeikre. Jelenleg korai kiadási szakaszban van, ami azt jelenti, hogy az emberek tesztelhetik, de még nem stabil. Az első korai kiadás – a fejlesztői előzetes – februárban érkezett meg a fejlesztők számára, a másik – a nyilvános béta – pedig áprilisban, így bárki telepítheti az Android 13 mobilkészüléket tesztelés céljából.

Azóta túlléptünk az első bétán, és rendszeres időközönként továbbiak fognak megjelenni, egészen az év későbbi szakaszáig, amikor is végül az Android 13 stabil (vagy nyilvános) kiadása követi őket minden új Android készülékre.

Mikor jelenik meg hivatalosan az Android 13?

Az első fejlesztői előzetes 2022. február 10-én jelenik meg
A második fejlesztői előzetes 2022. március 17-én jelenik meg
Nyilvános béta kiadás dátuma: 2022. április 26.
Hivatalos bemutatás: Google I/O 2022
Hivatalos megjelenés: 2022 ősz

A Google az Android 13 fejlesztői előzetesei 2022 tavaszának folyamán jelentek meg. A nyilvános bétaverziókra 2022 áprilisában került sor.

A Google a Google I/O 2022 májusi nyitó előadásán is mutatott egy rövid betekintést. A vállalat jelenleg úgy számol, hogy a szoftver 2022 június vége vagy 2022 július eleje körül lesz stabil. Ha a Google tartja magát ehhez az ütemtervhez, akkor az Android 13 nyilvános kiadása 2022 ősze körül érkezhet meg az összes újabb Android-eszközre.

Az Android 13 nyilvános béta verziójának telepítése
Aki már a fejlesztői előzetest futtatja, automatikusan megkapja a bétát. Ellenkező esetben be kell regisztrálnia a Pixel készülékét, hogy megkapja a bétát (bővebben alább).

Követelmények

Az Android 13 előnézet és béta csak a Google Pixel telefonokon futhat. Ez magában foglalja a Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 5a 5G, Pixel 5, Pixel 4a (5G), Pixel 4a, Pixel 4 XL és a Pixel 4 készülékeket.

Regisztrálja a készülékét

Ha kompatibilis Pixel telefonnal rendelkezik, már most telepítheti a bétát: Csak regisztráld a támogatott Pixel készülékedet innen, hogy elkezdhesd. A teljes körű részletekért látogasson el az Android 13 fejlesztői oldalára.

Béta frissítések

Az első bétaverziót és az összes jövőbeli bétafrissítést ingyenesen kapja meg a hálózaton keresztül. Sőt, a Google szerint havonta akár két frissítésre is számíthatsz automatikusan ahhoz a bétához, amelyikbe beiratkoztál.

Biztonságos?

A lint azt javasolja, hogy várjuk meg a stabil (vagy nyilvános) kiadást idén ősszel, vagy legalábbis használjunk egy másodlagos eszközt a béta futtatásához. A béta szoftver ugyanis még nincs kész, és hibákat tartalmazhat.

Mi újság az Android 13-ban?
Dave Burke, a Google Androidért felelős műszaki alelnöke az Android Developer blogon részletezte az Android 13-ban szereplő változások hosszú listáját. Az újdonságok között több tematizálási lehetőség és adatvédelmi funkció, új nyelvi beállítások és számos motorháztető alatti frissítés szerepel.